De 12 best verkochte games op de Xbox Original

Herken jij ze allemaal?
Beweeg met je muis over de screenshot om de titel van de game te zien.

Alles over de Xbox Classic

De Xbox, kort voor DirectX Box, werd in 2002 door Microsoft gelanceerd in de Europese markt. Samen met de Playstation 2, de Nintendo Gamecube en de Sega Dreamcast, behoort de Xbox tot de 6e generatie consoles. De Xbox was de eerste spelcomputer van een Amerikaans bedrijf sinds de Atari Jaguar uit 1996. Het was meteen een groot succes voor Microsoft; er werden meer dan 100 miljoen exemplaren van verkocht.

De Xbox Console

De Xbox komt nog uit een tijd dat het heel normaal was om maar één model op de markt te brengen. Wat was alles toen nog simpel. Je kocht een Xbox of een Playstation, en natuurlijk een Nintendo console voor erbij. De Xbox was direct een hit en dat was ook niet zo vreemd. Met de Xbox controller werd het spelen van shooters opeens een stuk eenvoudiger en comfortabeler dan het was met muis en toetsenbord.🖱

Online gamen met de Xbox

Daarnaast kon je met de Xbox samen met je vrienden spelen, zonder dat ze naast jou op de bank zaten. Online gamen is nu gemeengoed, maar een prettige online ervaring in het begin van deze eeuw was echt een grote verandering in de game-industrie. Microsoft weerde gebruikers met langzame verbindingen - daar zat je dan met je inbelverbinding 😫 - zodat de mensen met een fatsoenlijke verbinding optimaal konden genieten.

De ingebouwde harde schijf - een Game Changer

Dankzij de ingebouwde harde schijf werden halve oplossingen, zoals memory cards, overbodig. De Xbox is uitgerust met een harde schijf van 8GB. Je kan je game saves dus op de console zelf opslaan en je hoeft geen kosten te maken voor extra opslagruimte. En dat kunnen wij als gamers alleen maar toejuichen. 😉 Het toevoegen van een HDD speelde overigens ook een grote rol in het mogelijk maken van downloadbare games. De Xbox was dus echt een revolutionaire console met grote impact.

Tweedehands Xbox Classic Console of Games Kopen

Ons Xbox Original assortiment is opgedeeld in twee groepen.

  • Bij Consoles & Accessoires vind je alle spelcomputers, controllers, kabels, en andere accessoires.
  • Alle spellen staan onder Games. Al onze Xbox Games zijn originele Europese games.

De geboorte van zo veel goede franchises

Met een nieuwe console komen ook altijd nieuwe games. Maar omdat de Xbox de eerste console van Microsoft was, kwamen er niet alleen nieuwe games, maar ontstonden er compleet nieuwe franchises. De grootste Xbox franchise is natuurlijk Halo. Met Halo: Combat Evolved begon een serie games die nu nog steeds zeer succesvol was. All hail the Chief! 😀

Andere populaire Xbox games zijn:

Het verhaal van de Xbox Classic

Het verhaal van de Xbox gaat terug tot meer dan 20 jaar geleden. Bill Gates, de opperbaas van Microsoft, had met Windows 95 een mega marktaandeel in de PC markt, maar hij wilde meer. Naast Word en Internet Explorer moest Windows ook de hemel op aarde (lees: zolderkamer) worden voor de PC gamer.

Bill Gates wilde graag een game console uitbrengen met het Windows systeem als basis. Enter DirectX, een setje API's waarmee het voor gameontwikkelaars makkelijk werd om games voor Windows te maken. Twee teams gingen aan de slag met het uitwerken van een strategie:

  • Een team werkte aan een computer in de vorm van een spelcomputer. Een soort vermomde PC. 😎
  • Het andere team zocht naar een manier om een console te bouwen die leek op al bestaande systemen, zoals de Dreamcast.

Bill Gates had een grote voorkeur voor de eerste optie. Een gamecomputer met Windows als besturingssysteem, dat was de ultieme vorm van machtsvertoon. Maar de ontwikkelaars kwamen tot de conclusie dat dit niet de beste methode zou zijn. De Xbox die zij ontwikkelde leek niets meer op het idee dat Bill Gates zo gesteund had. Hij was woedend toen hij erachter kwam dat ze tegen zijn visie in waren gegaan en stond op het punt om het team achter de Xbox uit elkaar te scheuren. 😡

Een onbekende medewerker (een anonieme held 🙌 ) stak zijn vinger op en wees Gates erop dat het succes van de Playstation mogelijk een groot risico vormde voor het marktaandeel dat Microsoft had opgebouwd. Gates veranderde van gedachte en zei:

I'm going to give you guys everything you want

Stel je voor hoe de game-industrie eruit had gezien als de onbekende medewerker die dag afwezig was. Wij danken hem! 👍

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock