De 12 best verkochte games op de Xbox One

Herken jij ze allemaal?
Beweeg met je muis over de screenshot om de titel van de game te zien.

Alles over de Xbox One

Na het grote succes van de Xbox 360 bracht Microsoft in 2013 de Xbox One op de markt. Met deze nieuwe generatie zette Microsoft de gewaagde stap van gaming console naar een alles-in-een media device. Gamen, browsen, je favoriete serie kijken en dat alles met een krachtig apparaat. In 2016 en 2017 kwam Microsoft met de Xbox One S en Xbox One X. Al deze apparaten behoren tot de 8e generatie game consoles, samen met de Playstation 4 en Nintendo Wii U.

Juist nu de Xbox Series net om de hoek komt kijken, krijg je voor een tweedehands Xbox One heel veel waar voor je geld. Weten waarom? Wij hebben hier de belangrijkste redenen om juist nu een tweedehands Xbox One te kopen.

De Xbox one kan alles

Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden is de Xbox One zeker niet de eerste Xbox-console. De Xbox Original (2001) en Xbox 360 (2005) gingen de Xbox One namelijk voor en hadden Microsoft al een zeer sterke positie in de console gaming markt bezorgd. Online gamen was al mogelijk sinds de eerste generatie, maar met de Xbox One werden de online functionaliteiten naar een nieuw niveau gebracht. De Xbox One zou een all-in-one device worden; vandaar dus de naam One.

XBox One console of games kopen

Ons Xbox One assortiment is opgedeeld in twee groepen.

 • Bij Consoles & Accessoires vind je alle spelcomputers, controllers, kabels, en andere accessoires. Onze consoles zijn refurbished en uitgebreid getest. Zo weten we zeker dat jij er net zoveel plezier van gaat beleven als de vorige eigenaar.
 • Alle spellen staan onder Games. Al onze Xbox Games zijn originele Europese games.

Welke Xbox One Model kies jij?

Nadat de originele Xbox One in 2013 werd uitgebracht, volgde de technologische ontwikkelingen elkaar in een hoog tempo op. Games vroegen steeds meer van de consoles en ondertussen werden onderdelen steeds krachtiger. Dus besloten zowel Microsoft als Sony om voor een tussentijdse upgrade van hun consoles te gaan. Geen nieuwe generatie, maar wel verbeterde versies van de originele Xbox One en Playstation 4.

Xbox One

De originele Xbox One werd gepresenteerd als het ultieme apparaat voor multimedia en gaming. Microsoft zette volledig in op online connectiviteit en sloeg daar zelfs een beetje in door. 😅 Na kritiek van gamers dat het 'altijd online principe' van de Xbox One de vrijheid van gamers beperkte, draaide Microsoft deze beslissing terug. Dankzij de protesten van de gamers van toen, kun jij nu iedere Xbox disc offline spelen zonder ooit met het internet te hoeven verbinden. Game je liever online met vrienden of onbekenden? Ook dan is de Xbox One zeker iets voor jou.

 • 8 core AMD custom CPU @ 1.75GHz
 • AMD GCN GPU @ 853MHz met 12 compute units
 • 8GB GDDR3 en 32MB ESRAM geheugen
 • 500GB/1TB HDD
 • Blu-ray

Xbox One S

Dit is de lichtste Xbox One console. Microsoft kwam in 2016 met de Xbox One S op de markt: iets meer kracht en snelheid dan de originele Xbox One, maar dan 40% kleiner. De extra grafische rekenkracht zorgt er helaas niet voor dat je in 4K-resolutie kunt gamen, maar maakt het wel mogelijk om HDR in te schakelen. Onze mening: het verschil tussen SDR en HDR heeft meer impact dan het verschil tussen Full HD en 4K. 😍 Je kan trouwens wel 4K-beelden afspelen via een blu-ray of een streamingdienst.

 • 8 core AMD custom CPU @ 1.75GHz
 • AMD GCN GPU @ 914MHz met 12 compute units
 • 8GB GDDR3 en 32MB ESRAM geheugen
 • 500GB/1TB HDD
 • 4K UHD Blu-ray

Xbox One X

Een jaar na de release van de Xbox One S kwam de Xbox One X op de markt. De One X is een stuk krachtiger dan zijn voorgangers, maar opvallend genoeg nog kleiner dan de One S. Al scheelt het niet veel. Wat wel veel scheelt is het gewicht. Maar daar merk je niets meer van als je jouw Xbox One console op je tv-meubel zet. 😉 De Xbox One X valt vooral op door de serieuze power die aan de binnenkant van de machine te vinden is. Met de Xbox One X speel je jouw favoriete games in native 4K met HDR en in de meeste gevallen met een hogere framerate dan op de andere modellen. Met de Xbox One X haal je dus echt een monster in huis.

 • 8 core x86 CPU @ 2.3GHz
 • AMD custom GPU @ 1.172MHz met 40 compute units
 • 12GB GDDR5 geheugen
 • 1TB HDD
 • 4K UHD Blu-Ray

Speel de gaafste Xbox one games

Hoewel de Xbox One consoles heel veel kunnen, speel je toch het liefste een van je favoriete games. Een groot voordeel van de Xbox One is dat je ook al je oude Xbox-spellen kunt spelen. Heb jij nog een verzameling Xbox en Xbox 360 spellen thuis liggen? Dan kun je die oude tijden weer beleven door deze op je Xbox One te spelen. Er zijn gelukkig ook weer ontzettend veel nieuwe games uitgebracht. Wat denk je van deze exclusives:

Ook op het gebied van multiplatformers is er veel te ontdekken op je Xbox One console. Deze Xbox One games moet je zeker een keer gespeeld hebben, als je het ons vraagt:

 • Red Dead Redemption II
 • GTA V
 • The Witcher 3: Wild Hunt

Xbox One Controller nodig?

De controllers van de Xbox staan bekend als de beste die er zijn. We spreken uit ervaring als we zeggen dat de Xbox One controllers na uren spelen nog steeds heerlijk in de hand liggen. En dat is wel zo prettig, want je gaat zeker veel speeltijd nodig hebben om nieuwe games te ontdekken, oude games opnieuw te spelen en samen met je vrienden lol te trappen in online multiplayers.

Bij het uitbrengen van de Xbox One S kwam Microsoft ook met een verbeterde versie van de Xbox One controller. De nieuwe versie komt met een 3,5mm jack, zodat je alle soorten headsets kunt aansluiten. Verder is de draadloze verbinding verbeterd, dankzij de toevoeging van Bluetooth én hebben de nieuwe controllers extra grip aan de achterkant ten opzichte van de eerste generatie Xbox One controller.

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock