De 12 best verkochte games op de Xbox 360

Herken jij ze allemaal?
Beweeg met je muis over de screenshot om de titel van de game te zien.

Alles over de Xbox 360

De Xbox 360 werd in 2005 door Microsoft onthuld als opvolger van de originele Xbox. Samen met de Playstation 3 en de Nintendo Wii, behoort de Xbox 360 tot de zevende generatie consoles. Er zijn meer dan 84 miljoen exemplaren van verkocht. Het maakt de Xbox 360 de meest populaire Xbox console tot dusver. Het is ook de enige Xbox die bijna net zoveel verkocht werd als de concurrerende Playstation van dezelfde generatie. Microsoft bewees met de Xbox 360 dat het niet in de game-industrie was gestapt om een rol op de achtergrond te vertolken. Integendeel, Xbox is here to stay!

De Xbox 360 Console

Geen enkele generatie was het zo moeilijk om te kiezen tussen Xbox en Playstation als bij de zevende generatie consoles. Microsoft had met de originele Xbox voldoende ervaring opgedaan om nu echt met een monsterlijke console de strijd aan te gaan. De Xbox 360 was op veel vlakken de betere console:

  • Online functionaliteit en stabiliteit: Xbox Live is de online service van Microsoft. Xbox Live bleek veel stabieler en betrouwbaarder dan Playstation Network. In een tijd dat online gaming snel groeide was dit voor veel spelers een goede reden om voor de Xbox 360 te kiezen.
  • Backwards compatibility: na de launch van de Xbox 360 kon je games voor de originele Xbox via een software emulator op je 360 spelen. Het was niet de meest verfijnde oplossing, maar hè, het was zeker een pluspunt.
  • Design: de Xbox 360 is een sexy console. Geen twijfel over mogelijk. En niet alleen de buitenkant is mooi, ook de UI is voortreffelijk.
  • De controller: je houdt ervan of je vindt het niks, maar de Xbox controller wordt door velen gezien als de beste lay-out voor een comfortabele controller. De controller van de Xbox 360 borduurde verder op het design van de eerste controller.
  • Shooter walhalla: de Xbox 360 had een geweldige game line-up. Zeker als je van shooters houdt, is er heel veel om van te genieten. Niet alleen de first party games, zoals Halo en Gears of War, maar ook series als of Call of Duty liepen perfect op de Xbox 360.

Verschillende modellen Xbox 360

De Xbox 360 is uitgebracht in veel verschillende modellen: Arcade, Premium en Elite. De eerste versie van de Xbox 360 was de Xbox 360 Arcade. Later heeft Microsoft nog enkele nieuwe modellen uitgebracht, waaronder de Xbox 360 Slim en de Xbox 360 Elite.

Tweedehands Xbox 360 en Games kopen

Ons Xbox 360-assortiment is opgedeeld in twee groepen. Bij Consoles & Accessoires vind je alle spelcomputers, controllers, kabels, en andere accessoires. Alle spellen staan onder Games. Al onze Xbox 360 Games zijn originele Europese games.

Welke games ga jij spelen?

De Xbox 360 is een mooie console. Maar het succes van een console hangt ook vooral af van de games die uitkomen. Je moet die power natuurlijk wel kunnen gebruiken om iets leuks mee te doen. En dat was bij de Xbox 360 zeker het geval. Wij kunnen ons in ieder geval goed vermaken met deze games:

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock