Een oude Xbox aansluiten op een moderne TV

Een veel voorkomende vraag die wij krijgen is: 'Kan ik mijn oude Xbox Classic of 360 aansluiten op mijn nieuw monitor/televisie?'

Het antwoord op die vraag is: ja dat kan zeker!😊 In het onderstaande artikel leggen wij je uit hoe jij je oude Xbox classic of Xbox 360 kunt aansluiten op bijvoorbeeld jouw nieuw Samsung Smart TV.

Aan de hand van dit artikel heeft een 50+ moeder al de aansluitmogelijkheden zonder problemen weten aan te sluiten, dan kan jij dit toch ook

Mensen zoek ook op

Een oude Playstation aansluiten op een moderne televisie

Een retro Nintendo aansluiten op elke televisie

Mogelijkheden

Er zijn vijf mogelijkheden die wij kunnen adviseren om je Xbox Classic en Xbox 360 op aan te sluiten, in volgorde van slechtste naar beste beeldkwaliteit/gebruiksgemak zijn dat:

1. AV met een AV-kabel
  2. YPBPR kabel
  3. SCART met een AV-Kabel + SCART
  4. HDMI met een AV-kabel + AV-HDMI Converter + HDMI Kabel
  5. HDMI met een HDTV HDMI Kabel (Geldt alleen voor de Xbox Classic)

De beste optie voor jou hangt af van de aansluitingen op jouw televisie, in het plaatje hieronder zie je de achterkant van een algemene televisie die (bijna) alle ingangen gebruikt. De ingangen AV, YPBPR, SCART en HDMI corresponderen met de aansluitingen in de 5 opties.

1. AV-Kabel aansluiting

De AV-kabel is nodig bij drie van de vijf opties. Als je optie 1,2 of 4 hebt gekozen kun je hier jouw AV-kabel voor de Xbox Classic en voor de Xbox 360 vinden😁

Bestellen

Aansluiten

Hieronder is de achterkant van een Xbox te zien en een AV-aansluiting van een TV. De drie gekleurde stekkers matchen met de kleuren van de ingangen en gaan in de TV. De grootste en laatste stekker gaat in de Xbox Classic of Xbox 360.

Let op: Bij sommige televisies wordt het beeld in dit geval erg licht. Het kan helpen om met de instellingen van je televisie te spelen om zo het beeld donkerder te krijgen. Indien dit niet helpt, adviseren we je een van de andere aansluit opties te proberen.

De gele stekker van de AV-kabel geeft videosignaal en de witte en rode geven audiosignaal.

2. YPBPR kabel

Een YPBPR kabel aansluiten is erg simpel. Zoals op de foto hieronder te zien is kun je een kant van de kabel in de Xbox Classic (ook wel de bekend als de Xbox Origineel) steken en de andere kant in de TV. De TV zijde van de kabel heeft vijf stekkertjes, de groen, blauw en rode stekkers zorgen voor het beeld (ook wel RGB genoemd) en de witte en andere rode stekker zorgen voor audio. (Deze optie is alleen te gebruiken voor de Xbox Classic)

Bestellen

Aansluiten

3. AV-kabel + Scart

Niet alle televisies hebben een AV-ingang, maar dan vaak wel een SCART ingang. Als dit het geval is kan je een AV-kabel aansluiten op het SCART blokje en deze aansluiten op de televisie voor beeld en geluid.

Bestellen

Aansluiten

Een SCART Adapter kan je voor elke console met een AV-aansluiting gebruiken. Een SCART Adapter verandert het signaal van de AV-Kabel naar een SCART formaat.

4. HDMI met een AV-kabel + AV-HDMI Converter + HDMI Kabel

De Armor 3 is een handig tussenstukje waarmee je beeld van AV naar HDMI kan omzetten, hieronder is een visuele schets te zien.

Let op: Deze convertor is niet geschikt voor 2K of 4K televisies. Enkel HD-Ready en HD televisies worden ondersteund.

Bestellen

Voor deze setup heb je naast de AV-HDMI Converter zelf ook een AV-Kabel, HDMI Kabel en een USB Power Adapter (om het blokje van stroom te voorzien) nodig. Indien je deze niet hebt zijn ze ook mee bestelbaar.

Aansluiten

Deze optie is eigenlijk alleen Voor de Xbox Classic, omdat de Xbox 360 en Xbox One standaard voorzien zijn van een HDMI aansluiting. Het aansluiten is simpel 😉 Eerst sluit je de AV-kabel aan op de Armor 3 Converter en de Xbox, daarna sluit je de HDMI kabel aan op de Armor 3 Converter en de televisie. Als dit geen beeld geeft is het noodzakelijk om het Armor 3 blokje van stroom te voorzien met de bijgeleverde stroomkabel.

5. HDMI met een HDTV HDMI kabel

De Panorama Hyperkin HDTV kabel is van alle opties de duurste, maar ook de beste en al helemaal de makkelijkste 😊

Aansluiten

Het aansluiten is zeer eenvoudig, wat je moet doen is de grote stekker in de Xbox pluggen en de HDMI kabel in de TV en dan kun je weer die nostalgische jeugd games herbeleven in HD🤗

Bestellen

Dit is was het weer 😃. Zo makkelijk kan het zijn om die oude Xbox op die nieuwe parel van een TV aan te sluiten.

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock