De Xbox Series is uit: tijd om een tweedehands Xbox One te kopen

Sinds de release van de Xbox One in 2013 volgden de release van de One S en One X in 2016 en 2017, maar de meeste gamers keken alweer vol verwachting naar de lancering van een nieuwe generatie. In november 2020 kwamen de Series S en X op de markt. Met name de Series X scoorde direct goed en was (en is op het moment van schrijven) vrijwel overal uitverkocht. Een supersnelle opslag van 1TB, een moderne system on a chip die 4K gaming in 120 FPS mogelijk maakt en dan ook nog eens 16 GB aan GDDR6 geheugen. Dan is de keuze toch snel gemaakt? Een tweedehands Xbox One is the way to go! Laat al die early adopters maar vechten om die beperkte voorraad, kan jij lekker op hun vorige console spelen. De Xbox One biedt ook in 2021 nog meer dan genoeg speelplezier. 😉


Gamen op de Xbox One na de release van de Xbox Series

Sinds de zomer van 2020 draait de marketingmachine van Xbox op volle toeren. De Xbox Series is dé nieuwe console die iedere gamer moet hebben. Althans, dat is wat ze je proberen wijs te maken. Begrijpelijk, maar niet helemaal waar. De Xbox One is nu niet opeens een minder goede console dan dat het een paar jaar geleden was, en voor de meeste gamers dus meer dan voldoende. Natuurlijk zijn de eerste modellen ondertussen op leeftijd, maar de One S en X zijn nog maar vier en drie jaar oud. Deze kwamen tot de zomer van 2020 nog in grote getalen van de lopende band in de fabriek van Microsoft. Wanneer je net als wij regelmatig met consoles uit de jaren ’80 in de weer bent, besef je maar al te goed dat die Xbox One absoluut niet verouderd is. 👴

Waarom juist nu een tweedehands Xbox One kopen?

Wanneer een nieuwe console wordt uitgebracht, stijgt het aanbod consoles op Marktplaats ineens heel hard. De Xbox Series wordt gekocht en de One mag dus de deur uit, op naar een andere gamer die niet per se de nieuwste console hoeft. Gamers die al een tijdje meegaan in het wereldje weten dan ook dat de periode na een console launch altijd het beste moment is om een tweedehands model van de vorige generatie aan te schaffen. Er is nu dus gewoon veel aanbod en dat zorgt voor aantrekkelijke prijzen.

Waarom voor de Xbox One kiezen als de Xbox Series S en X beter zijn?

Op technisch vlak veegt de Xbox Series X de vloer aan met alle Xbox One modellen. Zelfs de minder krachtige Xbox Series S heeft een processor die veel beter is dan die van de krachtigste One console: de Xbox One X. Al heeft de laatste op het gebied van grafische rekenkracht weer een streepje voor. Het beste argument om toch voor een van de One consoles te kiezen is simpel: de prijs. De Xbox One mag dan wel minder krachtig zijn dan de Series, je betaalt voor een tweedehands One een stuk minder dan voor een nieuwe Series S en het verschil met de Series X is zelfs nog veel groter. Wanneer je niet veel eisen aan je console stelt, niet vaak gamet of gewoon zuinig wil zijn op je zuurverdiende centen is het niet meer dan logisch om voor het veel goedkopere alternatief te kiezen. 🤑 We hebben de belangrijkste redenen om toch voor een Xbox One te kiezen op een rijtje gezet:

 • Een tweedehands Xbox One is veel goedkoper.
 • Nieuwe games worden voorlopig ook voor de Xbox One uitgebracht.
 • Xbox One games zijn goedkoper dan Series games.
 • De Xbox One is een uitstekend multimedia-apparaat. Kijk je favoriete serie of film via Netflix, Amazon Video in 4K en met HDR (deze resolutie is alleen mogelijk met One S en One X).
 • Je kunt samenspelen met vrienden die een Xbox Series S/X hebben (alleen geldig voor games die op beide consoles zijn uitgebracht).

Krijg echt waar voor je geld

Geld is dus veruit de belangrijkste reden om voor een tweedehands Xbox One te kiezen. En daar is natuurlijk helemaal niets mis mee. Wij vinden het juist belangrijk dat iedereen de kans krijgt om op een console te spelen, of dat nu een Sega, Nintendo, Playstation of Xbox is maakt ons dan ook niets uit. 😇 Nou zijn consoles uit de jaren ’80 en ’90 wel echt flink verouderd, wat bij de Xbox One niet het geval is. Toch is het altijd even goed opletten als je de tweedehands markt in duikt, niet alles is wat het lijkt. Onthoud altijd de vuistregel: als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat het ook. 😔

Wij hebben er ooit voor gekozen om onszelf op retro consoles te richten omdat we een grote passie voor en ontzettend veel mooie herinneringen aan deze apparaten hebben. 💚 Maar naast retro liefhebbers kregen we ook steeds meer moderne gamers op onze websites met dezelfde vragen.

Verkopen jullie ook moderne consoles? Want kopen bij een winkel met een keurmerk geeft toch iets meer vertrouwen dan een handelaar op Marktplaats.

En wie zijn wij om dan nee te zeggen? 😊 Je vindt om deze reden dan ook alle nieuwe oude Xbox consoles op deze site. Iedere console is uitvoerig getest op gebreken en waar nodig voorzien van nieuwe onderdelen. We geven ieder product een hoop liefde en een flinke poetsbeurt. Het grootste voordeel van een refurbished Xbox One is dat je je niet hoeft af te vragen of het apparaat er van binnen net zo uitziet als van buiten. Het kiezen voor een refurbished Xbox One via RetroXboxKopen.nl heeft verschillende voordelen:

 • Wij controleren alle items uitvoerig en vervangen defecte onderdelen.
 • Levertijd van 1 werkdag.
 • Groot assortiment van consoles, accessoires en games.
 • Wij hebben het keurmerk van Stichting WebwinkelKeur.
 • Een klantenservice om je belangrijkste vragen aan te stellen (of je weekendplannen te bespreken, wij staan overal voor open).
 • Niet goed? Geld terug! No questions asked.
verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock