Wat kun je verwachten van onze tweedehands producten

Een groot deel van onze producten zijn tweedehands.

Tenzij er expliciet bij staat dat het om een nieuw product gaat, kun je er vanuit gaan dat onze producten tweedehands zijn. Dat betekent dat bijvoorbeeld de Super Nintendo Console, de originele PS3 Controller, of die vette Xbox One game al een eerder leven heeft gehad bij een ander baasje. Daarom kun je op alle producten gebruikssporen verwachten en kan de staat van de producten onderling verschillen.

Het belangrijkste om te weten is dat alle producten met liefde en zorg worden behandeld. Binnenkomende inkoop wordt grondig getest, schoongemaakt en waar nodig gerepareerd voordat het bij ons de schappen in gaat. 💖

Uiteraard geldt voor alle producten die we verkopen dat ze perfect functioneren! 💯

Maar wat kun je precies verwachten van de staat van de producten? Hoe zit het met Budget items? En met de Outlet? En hoe refurbished is refurbished?

Zijn de producten refurbished

Refurbished is een Engels woord voor 'gereviseerd', maar veel mensen gebruiken liever het woord refurbished (het klinkt nou eenmaal beter, niet waar? 😆).

In de praktijk wordt dit woord op veel verschillende manieren gebruikt. Bij ons kun je er vanuit gaan dat alle producten grondig (van buiten) zijn gereinigd, (waar nodig) gerepareerd en uitgebreid getest.

🧽 Gereinigd

Consoles en controllers worden goed schoongemaakt van de buitenkant, stickers worden verwijderd, diepe krassen in disc games worden gepolijst, en geen watervaste stift is bestand tegen onze schoonmaakmiddelen.

Bij sommige hardware kun je bovendien kiezen voor een optionele kleine beurt. Dan gaan we nog een stukje verder en wordt het product ook van binnen uitgebreid gereinigd en worden sommige onderdelen uit voorzorg vervangen.

🛠 Gerepareerd

Waar nodig worden versleten of beschadigde onderdelen vervangen of gerepareerd. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe laser voor een console, een nieuw hoesje voor een disc game of een nieuwe joystick voor een controller.

🔍 Getest

En ten slotte hebben wordt alles goed getest. Soms zelfs zo goed dat we even vergeten dat we aan het werk zijn. Zo weten we in ieder geval zeker dat er geen defect in level 12 zit 😉.

Wat kan ik verwachten van de staat

In zijn algemeenheid kun je twee dingen verwachten:

  • Gebruikssporen: lichte krasjes, klein beetje slijtage etc. Karakter noemen we dat.
  • Perfecte functionaliteit: de werking van de producten is altijd 100% 

Games

Spellen op cartridges verkopen we vooral los. Dat geldt dus voor de spellen op de NESSuper NintendoNintendo 64 en Gameboy. Deze carts verkeren nog in een mooie staat. Zo kun je verwachten dat de cart nog in een mooie grijstint verkeert, dat het originele label weinig tot geen schade heeft en dat er geen grote krassen of geschreven tekst op de cart zit.

Als de cart niet aan deze eisen voldoet, belandt deze in de Outlet. Hier zijn twee voorbeelden van Games en hun Outlet variant.

Voorbeeld Outlet CartVoorbeeld Outlet Cart

Voor disc games geldt dat het hoesje onbeschadigd is en het papiertje in het hoesje in goede staat. Alle discs met diepe of veel krassen worden standaard bij ons gepolijst. Wil je een volledig krasvrije game? Die optie kun je kiezen op de productpagina.

Hardware

Sommige hardware producten hebben we in Budget, Standaard en Premium varianten.

Bij Budget producten zijn er wat meer gebruikssporen en kun je ook dingen zoals verkleuringen of kleine schade aan het plastic verwachten. De schade is puur estetisch; de producten functioneren nog steeds net zo goed.

Bij Premium versies kan je verwachten dat de gebruikssporen minimaal zijn. Deze producten zijn van buiten en van binnen nog vrijwel precies zo goed als dat ze ooit verkocht zijn.

Hier volgen drie voorbeelden van (v.l.n.r.) een Premium, Standaard en Budget Super Nintendo.

Voorbeeld Super Nintendo Consoles

Garantie

Mocht er toch iets niet naar wens zijn of niet goed werken, wees dan gerust in het feit dat je altijd 100% garantie hebt - ook op refurbished! 💯

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock